گزارش تحول دیجیتال آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۲

در این گزارش با بررسی ابعاد مختلف این پارادایم سناریوهای مطلوب توسعه تحول دیجیتال را در قاره آسیا و اقیانوسیه مطالعه خواهیم کرد.

شکل دادن به آینده دیجیتال
همه‌گیری کرونا شوکی جهانی به سیستم‌های اقتصادی-اجتماعی و کیفیت زندگی مردم وارد کرده است و میلیون‌ها نفر جان خود را از دست داده و معیشت‌شان از بین رفته است. این همه‌گیری همچنین کشور‌های درگیر را به پذیرش تحول دیجیتال با سرعت و مقیاس بی‌سابقه‌ای سوق داده است.
پاندمی کرونا شکاف دیجیتالی را هم بین کشور‌ها و هم در داخل کشور‌ها افزایش داده و عمیق‌تر کرده است. این امر همچنین چرخه معیوب نابرابری‌های اقتصادی را تقویت نموده و کشور‌های پیشرو را از کشورهای کمتر توسعه یافته بیش از پیش متمایز کرده است، زیرا سودها (منافع) دیجیتالی به طور مساوی توزیع نشده است. در نتیجه، درگزارش سازمان ملل متحد با عنوان بازیابی آینده ما، سازمان ملل از شکاف دیجیتالی به عنوان چهره‌ای جدیدی یاد کرده است.
با توجه به اینکه فناوری‌های دیجیتال اکنون زیربنای تمامی فرآیندهای برنامه‌ریزی و اجرای سیاست‌های اجتماعی-اقتصادی هستند و بسیاری از خدمات دولتی و تجاری «به طور پیش فرض دیجیتالی» هستند، بنابراین نیاز فوری به توسعه پارادایم ها و چارچوب‌های نظارتی جدید به شیوه‌ای انعطافپذیرتر، تطبیقی و مورد تایید را طلب می‌کند.
فرآیند تحول دیجیتال در قلب چنین پارادیم‌های نوظهوری است. این فرآیند فقط در مورد دسترسی و استفاده از تحولات دیجیتالی نیست، بلکه یک فرآیند دگرگون کننده است که در آن کل بافت اجتماعی توسط فناوری‌های جدید با ایجاد، مدیریت، استفاده و توزیع منابع مختل می‌شود. دستاوردهای نوظهور موجب ارتقای بهره‌وری صنایع و رقابت پذیری کشورها می‌شود و در نتیجه خدمات بهبود یافته ارزش‌ها و خواسته‌های جدید اجتماعی را در داخل و بین کشورها به مردم ارائه می‌دهد. در پارادایم دیجیتالی، مردم نه تنها مصرف کننده‌ها بلکه خالق محصولات و خدماتی هستند که قبلاً ناشناخته بودند. بنابراین تغییر سیستم‌های ارزشی ساختارهای اجتماعی-اقتصادی را تسریع می‌کنند. 

با توجه به اینکه فناوری‌های دیجیتال اکنون زیربنای تمامی فرآیندهای برنامه‌ریزی و اجرای سیاست‌های اجتماعی-اقتصادی هستند و بسیاری از خدمات دولتی و تجاری «به طور پیش فرض دیجیتالی» هستند، بنابراین نیاز فوری به توسعه پارادایم‌ها و چارچوب‌های نظارتی جدید به شیوه‌ای انعطاف‌پذیرتر، تطبیقی و مورد تایید را طلب می‌کند. در این گزارش با بررسی ابعاد مختلف این پارادایم سناریوهای مطلوب توسعه تحول دیجیتال را در قاره آسیا و اقیانوسیه مطالعه خواهیم کرد.

 

فایل ها

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zu6v