انعقاد موافقت­نامه همکاری:

معاونت علمی برای ارتقاء توان فناوری تشکل‌های تولیدکننده کاتالیست و جاذب موافقتنامه امضا کرد

موافقت­نامه همکاری میان ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی با انجمن تولید کنندگان کاتالیست و جاذب منعقد شد.

موافقت­نامه همکاری میان ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی با انجمن تولید کنندگان کاتالیست و جاذب منعقد شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی  موافقت نامه همکاری میان ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با انجمن تولید کنندگان کاتالیست و جاذب امضاء شد.

جعفر توفیقی دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی در این نشست با اشاره به مسئولیت اصلی این ستاد گفت: مسئولیت اصلی این ستاد حمایت و تسهیل گری و تنظیم گری در توسعه تکنولوژی صنعت نفت و گاز است، به همین منظور از تمامی ظرفیت‌ها و امکاناتی که طی سالیان گذشته در صنعت نفت گاز و ذغال سنگ شکل گرفته است استفاده می کند.

 

صدای بلند بخش خصوصی گوش دولت را شنواتر می کند

توفیقی با اشاره به اینکه صدای انفرادی در هیچ صنعتی تاثیر­گذار نیست بیان کرد: بنا به سیاست های موجود یکی از راه هایی که در تصویب قوانین و مقررات دولت می­تواند تاثیر­گذار باشد صدای بخش خصوصی است که یکی از کارکردهای مهم تشکل­ها،  همین امر است تا با اتحاد و برون رفت از حالت انفرادی به صورت جمعی و صدایی بلند کار کنند.

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی با اشاره به مشکلات پیش رو در خصوص حمایت از سازندگان داخلی بیان کرد: گله گذاری همیشگی در خصوص حمایت از سازندگان داخل هنوز به گوش می­رسد  که نه تنها نمی­توانند در بازار صنعت نفت راه پیدا کنند بلکه  قوانین دولتی از آنها حمایت نمیکند.  که ما در ستاد به منظور حل معضلات موجود حمایت از تشکل ها را در سیاست های خود گنجانده ایم.

وی رقابت سازندگان داخلی با شرکت­های خارجی را در دو حوزه مالی و تکنولوژی برآورد کرد و گفت: شاهد آنیم که با ورود سازندگان داخلی در عرصه تولید،  سازنده خارجی با برگ برنده بالاتری در عرصه تکنولوژی نمایان می­شود و سازندگان ما را کنار می­زنند از این رو رقابت نه تنها در عرصه مالی مشهود است بلکه در عرصه تکنولوژی نیز ضعف هایی مشاهده می­شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ واحدهای تحقیق و توسعه قوی را مزیت اصلی شرکت­های خارجی خواند و گفت: شرکت های خارجی با اتکاء به واحدهای قوی در بخش R&D است که میتوانند دائما خود را به روز کنند و در لبه تکنولوژی برگ برنده را در دست بگیرند.

توفیقی تحولات علمی در زمینه کاتالیست را سریع خواند و گفت: بر طبق همکاری به وجود آمده مابین ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ بخش خصوصی و شرکت­های کاتالیست می­توانند به تقویت بخش R&D  خود بپردازند چرا که بدون  مراکز تحقیق و توسعه رقابت با شرکت­های خارجی بسیار سخت­تر خواهد شد.

 

نقش بخش خصوصی در صنعت نفت بسیار کم رنگ است

در بخشی دیگر از این نشست مسعود مروی رییس کارگروه حمایت از طرح‌های توسعه فناوری ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت گاز و ذغال با اشاره به یکی از مشکلات  جدی در صنعت نفت گفت: متاسفانه نقش بخش خصوصی در تصمیم گیری­های دولتی به صورت عام و صنعت نفت  به صورت خاص خیلی کم رنگ است و بخشی از این امر ممکن است به  دلیل آن باشد که تا کنون بخش خصوصی با زبانی متشکل و واحد پای میز مذاکره نشسته است از این رو  اختلاف نظرها و تفاوت دیدگاه های متفاوت باعث شود کارفرما و بخش دولتی به بخش خصوصی اعتماد نکنند.

مروی گردآوری مجموعه­های تخصصی شرکت­ها را بهترین راه حل این معضل خواند و گفت: تشکل های صنفی و تخصصی با گرد آوری مجموعه هایی از شرکت های خصوصی و قرار دادن آنها کنار نفت میتوانند محیطی را فراهم کنند تا صنعت نفت با اعتماد حاصله به تشکل ها بخشی از مسئولیت های خود را به دوش آنها گذارد و این مسئله ایی است که ستاد  به عنوان سیاست جدی در حال پیگیری است.  

 

مفاد تفاهم نامه

در راستای سند چشم انداز 1404، برنامه پنجم توسعه و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مبتنی بر نوآوری با هدف ارتقاء توان فناوری و حضور موثر تشکل­ها و انجمن­های مرتبط همچنین افزایش سطح مشارکت مردمی، با رویکردهای عملیاتی و اجتناب از سرمایه گذاری موازی و تجمیع توان موجود "ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی " و " انجمن تولید کنندگان کاتالیست و جاذب" موافقت­نامه همکاری  امضاء کردند. که در آن به عنوان عناصر و ذی نفعان اصلی مرتبط، با یکدیگر در زمینه توسعه فناوری صنعت کاتالیست همکاری دارند.

کمک به ساماندهی صنعت کاتالیست کشور، بهبود فضای کسب و کار در هر دو بعد درون بنگاه و برون بنگاهی، همکاری با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و تعیین اولویت های فناوری صنعت نفت همچنین ارزیابی توانمندی شرکت های داخلی برای اجرای طرح  های دانش بنیان، استقرار نظام مدیریت دانش و فناوری و تجاری سازی فناوری داخلی و توسعه آن در سطح ملی و بین المللی از جمله اهداف محورهای عملیاتی این موافقت نامه منعقد شده است که میتوان به آن اشاره کرد.

پایان پیام/32

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZMEb