دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی:
شکاف دیجیتال باعث حضور کمتر زنان در عرصه ICT می شود
باید برای توانمند سازی زنان و ارایه آموزش صرفا از کاراکترهای مردانه استفاده نکنیم و مسایل فرهنگی را نیز با همدلی سازمانهای مرتبط مانند وزارتخانه های آموزش و پرورش، ارشاد و ارتباطات و فناوری اطلاعات با راهکارهای اساسی برطرف کنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات ، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه باید متناسب با توسعه کشور به نیازمندی های زنان توجه کنیم گفت: باید برای توانمند سازی زنان و ارایه آموزش صرفا از کاراکترهای مردانه استفاده نکنیم و مسایل فرهنگی را نیز با همدلی سازمانهای مرتبط مانند وزارتخانه های آموزش و پرورش، ارشاد و ارتباطات و فناوری اطلاعات با راهکارهای اساسی برطرف کنیم.
دکتر فقیهی در مراسم روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به نقش آمار در برنامه ریزی و سیاست گذاری کشورها گفت: بر طبق آمار استاندارد ایسیک منتشر شده در سال 90 حدود 17 درصد از زنان در شرکت های حوزهICT فعال بودند ولی ما آمار دقیقی از تعداد زنان متخصص این عرصه در ایران نداریم.
وی گفت: آمار اتحادیه اروپا بر طبق استاندارد ایسکو نشان می دهد که تعداد زنان متخصص شاغل در این عرصه از سال 2005 تا 2015 از 5 میلیون و 200 درصد به 7 میلیون 800 هزار نفر رسیده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات ، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه اشتغال زنان در سال 2006 در عرصهICT از 22.5 درصد به 17 درصد در سال 2016 رسیده است گفت: با اینکه انتظار این است که فرصت های شغلی برای زنان در کشورهای اروپایی بیشتر باشد در بخش فناوری این فرصت ها کمتر شده است.
فقیهی با اشاره به اینکه آموزش ها زنان را در این کشورها کمتر به سوی کدنویسی و تخصص های فناوری اطلاعات سوق می دهند اظهار کرد: یکی دیگر از دلایل بخش آموزش های غیر رسمی است که افراد را برای ورود به بازار های کاری دیگری توانمند می کنند.
وی همچنین شکاف دیجیتال را یکی دیگر از دلایل حضور کمتر زنان در این عرصه دانست و گفت: محتوای دیجیتال تولید شده و بازی های کامپیوتری نیز اعتماد به نفس زنان را برای حضور در بخش فناوری اطلاعات کمتر می کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات ، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه باید متناسب با توسعه کشور به نیازمندی های زنان توجه کنیم خاطرنشان کرد: باید برای توانمند سازی زنان و ارایه آموزش صرفا از کاراکترهای مردانه استفاده نکنیم و مسایل فرهنگی را نیز با همدلی سازمانهای مرتبط مانند وزارتخانه های آموزش و پرورش، ارشاد و ارتباطات و فناوری اطلاعات با راهکارهای اساسی برطرف کنیم.
وی توصیه کرد به آموزش و تکمیل زیرساخت ها در مناطق کمتر توسعه یافته بیشتر مد نظر قرار گیرد.
ارسال به دوستان