فقیهی در نشست تخصصی حوزه فناوری اطلاعات سبزبیان کرد :
حرکت به سوی فناوریاطلاعات سبز ضرورتی برای توسعه پایدار است
دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، با اشاره به مصرف حدود 23 درصدی برق در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بخصوص در بخش دیتاسنترها گفت: حرکت به سوی فناوری اطلاعات سبز یک ضرورت برای توسعه پایدار است.
دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، با اشاره به به اینکه چیزی در حدود 23 درصد از برق مصرفی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در بخش دیتاسنترها مصرف میشود، گفت: حرکت به سوی فناوری اطلاعات سبز یک ضرورت برای توسعه پایدار است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی فقیهی دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، در نشست تخصصی طراحی دیتاسنتر سبز و سیستمهای خنککننده پایدار با تأکید بر اهمیت کاهش کربن و آثار مصرف انرژی در کشور گفت: در دنیایی که مصرف انرژی به مهمترین مسئله تبدیلشده و حرکت به سمت استفاده از تکنولوژیهای سبز (تکنولوژیهای سازگاربامحیط زیست) در حال افزایش هست، دیتاسنترها که سهم تقریباً زیادی در این مصرف رادارند میبایست به سمتی حرکت کنند که باعث کاهش مصرف انرژی و درنهایت پایداری محیطزیست شوند.
فقیهی با اشاره به اهمیت پرداختن دیتاسنترهای سبز در کشور بیان کرد: سازمانها و مراکز دولتی با استفاده از ابزارهای نوین در حوزه انرژی و همچنین رعایت استانداردها میتوانند ضمن انجام بهینه مسئولیت اجتماعی خود، به کاهش هزینهها در بخش انرژی بپردازند.
دبیر ستاد فناوری اطلاعات ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، حوزه گرین آی تی را بسیار گسترده تر از بحث دیتاسنترها خواند و گفت: توجه به محیط زیست و کوشش برای کاهش کربن و آثار مصرف انرژی (و ازجمله تغییر دمای زمین)باعث به وجود آمدن اولویت برای ایجاد آی تی سبز شده است.
فقیهی در ادامه هدف از برگزاری این نشست را معرفی نسل جدید طراحی دیتاسنترهای سبز خواند و گفت: هدف از برگزاری این نشست آشنایی با تکنولوژی استانداردها و ابزارهای حوزه نسل جدید دیتاسنترها " Green it " است.
همچنین ماریوس کلرک (Marius Klerk)، عضو بنیانگذار و مدیر تجاری و مهدی ابراهیم حسینی نماینده خاورمیانه شرکت Air@Work از سخنرانان این نشست تخصصی بود که با اشاره به اهمیت مبحث انرژی در ایران گفت: مبحث انرژی و آب در ایران از مشکلات اساسی به شمار میروند و از طرفی شاهد صدمات سوختهای فسیلی به محیط زیست و جو زمین هستیم، از این رو نیازمند راهکارهای اساسی در این زمینه هستیم تا جهانی سبز تر را در آینده داشته باشیم.
وی در ادامه هدف اصلی از این گردهمایی را چالش بزرگ آبوهوا در کشور ایران خواند و گفت: در این بخش میتوانیم با ارائه نسل جدید طراحی دیتاسنترهای سبز برای ایجاد پایداری بیشتر در بخش انرژی تلاش و همفکری کنیم.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، در راستای دستیابی به توسعه پایدار و پایداری سازمانی از طریق حرکت بهسوی صنایع و کسبوکارهای سبز و پایدار، بر اساس درخواست فعالین این حوزه در اروپا، نشستی با موضوع « معرفی کارآمدترین مدلها و چارچوبهای طراحی دیتاسنترها و سیستمهای خنککننده آنها با رویکردهای نوین (سبز) و همچنین معرفی استانداردهای مرتبط با این حوزه » با حضور صاحبنظران بینالمللی از کشور هلند و بهرهمندی از نظرات و تجربیات متخصصین و نخبگان در این زمینه در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار کرد.
ارسال به دوستان