دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی:
تسهیل فضای کسب و کار برای استارت آپ ها
در حال حاضر هنوز بخش اطلاعات و ارتباطات با توجه به سهم یک درصدی از جمعیت دنیا به جایگاه مطلوبی در این حوزه دست نیافته است.
به گزارش اقتصاد ایران، مهدی فقیهی با بیان اینکه ایران به سهم خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیا دست نیافته است، اظهار کرد: براساس آن چیزی که پیش بینی شده است و نهادهای بین المللی بر آن صحه می گذارند، بخش اطلاعات و ارتباطات با توجه به سهم یک درصدی از جمعیت دنیا به جایگاه مطلوبی در این حوزه دست نیافته است.
وی افزود: غالب اعتبارات در دسترس در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در حال حاضر در حوزه ارتباطات است. به این معنی که سهم عمده بخش ICT کشور که چیزی در حدود ۹۰ درصد است، در حوزه CT(زیرساخت ارتباطی و شبکه) توزیع می شود.
فقیهی نسبت سرمایه گذاری ها در بخش CT (فناوری ارتباطات) و IT را در دنیا تقریباً برابر خواند و گفت: پیش بینی شده است در چند سال آینده این سهم تغییر کند، به این منظور که ۹۰ درصد نرم افزار و خدمات و محتوا تخصیص داده شود و تنها حدود ۱۰درصد به زیرساخت و شبکه اختصاص یابد.
دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی با تأکید بر اهمیت شناخت بازار ICT دنیا و وضعیت تقسیم بندی این بازار براساس نرم افزار محتوا و زیرساخت شبکه ادامه داد: برخی کشورهای توسعه یافته که اساس اقتصاد خود را بر مبنا و بستر فناوری اطلاعات و کاربردهای آن قرار داده اند، رشد خود را در توسعه اکوسیستم های استارت آپی و حمایت از شکل گیری یونی کورن ها Unicorn Startup)؛ غول های فناوری که رشد سریعی دارند و به ارزش بیش از یک میلیارد دلار می رسند )پیداکرده اند و توانسته اند با تشکیل چند یونیکورن بزرگ از شرکت های نوپا و کوچک فناوری اطلاعات حمایت کنند.
وی ابراز کرد: ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، با تغییر رویکرد اتفاق افتاده در اکوسیستم فناوری اطلاعات در دنیا، برنامه هایش را مبتنی بر این تغییر پارادایم و در قالب هفت برنامه اصلی دنبال می کند.
ارسال به دوستان