دكتر محمدي در برنامه طلوع:
اقتصاد اشتراكي در سال 2018 ،40 ميليارد دلار سرمايه را جذب خواهد كرد
دبير ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي، اعتماد فرد به فرد را از لازمههاي اقتصاد اشتراكي دانست و گفت: برآوردها جذب سرمايه اقتصاد اشتراكي از اقتصاد دنيا در سال 2018 رقم 40 ميليارد دلار را نشان ميدهد.
به گزارش روابط عمومي ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر مهدي محمدي دبير ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي در برنامه طلوع كه صبح چهارشنبه (28 آذر ماه) از شبكه چهارم سيما پخش شد درخصوص اقتصاد اشتراكي در حوزه فناوريهاي هوشمند و اقتصاد ديجيتال، گفت: اتفاقاتي در حوزه ديجيتال در دنيا در حال رخ دادن است كه مفاهيم پايهاي زندگي بشر را دستخوش تغيير كرده است.
وي با بيان اينكه زندگي انسان همواره برمبناي مالكيت بوده است، تصريح كرد: يكسري از مفاهيم اينچنيني در حال از بين رفتن است و مفاهيم جديدتري تحت عنوان اعتماد بين افراد جامعه در حال شكلگيري است.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي افزود: مالكيت از اين لحاظ در حال از بين رفتن است كه لزومي ندارد براي بهرهمندي از يك محصول، يك كالا يا يك خدمت يا يك ظرفيت لازم نيست حتما مالك آن باشيم بلكه ميتوانيم از ظرفيت خالي شخص ديگري استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه مفهوم مالكيت براساس موارد مذكور در حال تغيير است، خاطرنشان كرد: اين مفهوم در دنيا ديگر به مانند قبل تنها در دست يكسري از افراد خاص نخواهد بود كه اين امر باعث خواهد شد تا ظرفيت يكسري موارد به افراد ديگري انتقال پيدا كند.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي با بيان اينكه با تغيير مفهوم مالكيت، كسبوكارهاي جديدي در دنيا در حال شكلگيري است، گفت: اين كسبوكارها با شتاب زيادي در حال گسترش هستند.
وي ادامه داد: كسبوكارهاي حوزه اقتصاد اشتراكي در سال 2010 در حوزه توانسته بودند تا 150 ميليون دلار سرمايه جمع كنند كه اين رقم تا سال 2016 به 23 ميليارد دلار رسيده است كه برآوردها براي سال 2018 حدود 40 ميليارد دلار را نشان ميدهد.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي تصريح كرد: اگر بتوانيم بخشي از زيرمجموعههاي كسبوكارهاي اشتراكي مانند بخش حمل و نقل اشتراكي را به داخل كشور بياوريم خواهيم توانست بخشي از اقتصاد و عوايد حاصل از اين بخش را فعال كنيم.
وي با بيان اينكه خدمات اقتصاد اشتراكي ميتواند فرد به فرد منتقل شود، گفت: يكي از نيازهاي اين فرايند اعتماد فرد به فرد است.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي با اشاره به ظرفيتهاي اقتصاد اشتراكي در دنيا، تصريح كرد: امروز مكانيسمهاي اقتصاد اشتراكي را ميتوان توسعه داد تا افراد در حوزههاي مختلف از ظرفيتهاي خالي يكديگر استفاده كنند به عنوان مثال در فضاي اقتصاد اشتراكي ميتوان در تسهيم ماشين آلات كشاورزي هم اقدامات مناسبي به كار گرفت.
وي افزود: ظرفيت فضاهاي اقتصاد اشتراكي باعث شده تا كسبو كارهاي فردي ايجاد شود و هم براي افراد درآمد ايجاد شود كه اين باعث شده تا سبك زندگي مردم هم تغيير پيدا كند.
دكتر محمدي تاكيد كرد: با توسعه اقتصاد اشتراكي ميتوان نام آن را اقتصاد مردم محور ناميد چراكه اين مردم هستند كه با اشتراك گذاري داراييهايشان ميتوانند زندگي بهتري در كنار يكديگر تجربه كنند.
وي يادآور شد: اقتصاد اشتراكي باعث خواهد شد تا در جوامع، افراد از نظر سطح رفاه به يكديگر نزديك شوند، منايع نيز قابل مديريت باشند و امكان به اشتراكگذاري آنها فراهم شود.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي در خصوص ساماندهي زيرساختهاي اقتصاد اشتراكي، توضيح داد: فعاليتهايي در اين حوزه براي ساماندهي زيرساختهاي اين حوزه در حال انجام است اما خدمات فرد به فرد هنوز به طور كامل در اين زمينه به رسميت شناخته نشده است.
وي توضيح داد: در حال ايجاد مجموعهاي در ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي هستيم تا قوانيني كه در حوزه اقتصاد ديجيتال از جمله اقتصاد اشتراكي مورد نياز است را طراحي كنيم كه كارهايي نيز در اين زمينه صورت گرفته است.
دكتر محمدي يادآور شد: وقتي به حوزه اقتصاد اشتراكي نگاه ميكنيم ميبينيم كه نيازمند ايجاد يك زمينه قابل اعتماد در اين حوزه هستيم كه البته به واسطه برخي نرمافزارهاي فعال در اين بخش شاهد اين اعتمادسازي در جامعه هستيم.
وي ادامه داد: موضوع مهم در حوزه اقتصاد اشتراكي ايجاد زيرساختهاي لازم است مثلا از نظر اعتبار سنجي در اين حوزه با مشكل مواجه هستيم اما ميتوان به آينده اميدوار بود و پيشبيني ميكنيم كه در آينده اتفاقات خوبي در اين زمينه رخ خواهد داد./
پايان پيام
ارسال به دوستان