تفاهمی فناورانه؛ زیست‌بوم فناوری‌های نسل پنجم مخابراتی تکمیل می‌شود

توسعه زیست‌بوم فناوری‌های نسل پنجم مخابراتی، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی موضوع یک تفاهم‌نامه شد. تفاهمی سه جانبه برای تسهیل و حمایت از تجاری‌سازی فناوری‌های مورد نیاز این حوزه. یکی از پایه‌های این همکاری ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی است.

تفاهم‌نامه‌ای میان ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات سیار ایران به امضا رسید. هدف از امضای این تفاهم‌نامه ایجاد سازوکارهای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در امر تحقیق، توسعه، تولید و تجاری‌سازی محصولات و خدمات این حوزه است.

ایجاد زیرساخت‌ها و نهادهای پشتیبان شکل‌گیری و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیاندر فناوری‌های مورد نیاز، حمایت از تجاری‌سازی و بومی‌سازی فناوری‌هاو نوآوری‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از بازارسازی و ایجاد تقاضا برای تجهیزات و فناوری‌های مورد نظر از دیگر اهدافی است که برای این تفاهم‌نامه تعریف شده است.

ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متعهد شده است که در شناسایی فناوری‌های مهم و قابل بومی‌سازی فناوری‌های نسل پنجم شبکه ارتباطات سیار، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در کاربردهای حمل‌ونقل، سلامت دیجیتال، صنعت و معدن دیجیتال و کشاورزی و انرژی مشارکت کند.

همچنین ستاد تعهد داده است که تسهیلات مالی برای کنسرسیوم ارزیابی شده و منتخب برای بومی‌سازی فناوری‌های منتخب را تامین کند و با نهادهای دولتی مرتبط برای جلوگیری از واردات فناوری‌های منتخب برای بومی‌سازی مذاکراتی داشته باشد.

از تعهدات شرکت ارتباطات سیار ایران هم می‌توان به مشاکرت در شناسایی فناوری‌های مهمو قابل بومی‌سازی فناوری‌های نسل پنجم شبکه ارتباطات سیار، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در کاربردهای حمل‌ونقل، خودروی متصل، شهر هوشمند،سلامت دیجیتال، صنعت و معدن دیجیتال و کشاورزی و انرژی اشاره کرد.

وزارت ارتباطات و اطلاعات هم تلاش می‌کند استفاده از ظرفیت‌های وزارت برای تنظیم پیشنهاد قوانین و آیین نامه‌های مرتبط و پیگیری تصویب آن، هماهنگی با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوییبرای تخصیص فرکانس و سایر موضوعات مرتبط با رگولاتوری و غیره تسهیل کند.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZPYp