دكتر محمدي:

حوزه‌ فعالیت استارتاپ ها باید متحول شود

دبیر ستاد توسعه حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت : درصورت عدم ورود استارتاپ ها به حوزه های جدید به جز فعالیت در حوزه خدماتی دچار شکست می شوند .

به گزارش روابط عمومي ستاد توسعه فناوري‌هاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، مهدی محمدی دبیر ستاد توسعه حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نخستین رویداد "نوروز نوآوری " که همزمان با اختتامیه ششمین دوره جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری برگزار شد با اشاره به اینکه تمامی استارتاپ ها در حوزه خدمات وارد می شوند گفت : با توجه به وجود حوزه های مختلفی برای فعالیت استارتاپی ، آنها بیشتر روی حوزه خدماتی متمرکز شده اند و به همین دلیل با ورود استارتاپ های جدید به حوزه خدمات دیگر موفقیتی پیش روی آنها نیست و با شکست مواجه می شوند .

وی درادامه به بررسی طرح تحول اکو سیستم استارتاپی و نوآوری اشاره کرد ودرباره اهداف این طرح گفت : جهت دهی ، تعهد آفرنی ، ترویج تجربیات بین المللی ، یاری گری ، مدل کسب و کار از جمله اهداف طرح تحول اکو سیستم استارتاپی و نوآوری در کشور است .

محمدی همچنین به محورگزارش های بررسی تجربیات جهانی شرکت های استارتاپی اشاره کرد و گفت : بررسی تجربیات استارتاپ های مساله محور ، بررسی تجربیات استارتاپ های فعال در بخش های صنعتی و بررسی تجربیات استارتاپ ها از منظر فناوری محورهای اصلی گزارشهای بررسی تجربیات جهانی شرکت های استارتاپی است .

دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره نتایج گزارش های بررسی تجربیات جهانی شرکت های استارتاپ گفت : معرفی بیش از هزار استارتاپ ، بررسی 18 حوزه ومساله و تبیین نقش استارتاپ ها در آن و بررسی بیش از 2500 استارتاپ محورهایی بود که درباره نتایج فعالیت آنها در این گزارش ها تحقیق و بررسی شد وتوسط ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان منتشر و به جامعه استارتاپی عرضه شد .

محمدی خاطر نشان کرد : در موضوع نقش آفرینی استارتاپ ها محور توسعه پایدار ، دیجیتال سازی و هوشمند سازی موضوعاتی است که به آن پرداخته شده است .

وی همچنین به پرکاربردترین مدل های درآمدی و فناوری های حوزه های استارتاپی نیز اشاره کرد و گفت : واسطه گری ، فروش مستقیم و حق اشتراک از پرکاربردترین  مدل های درآمدی حوزه های استارتاپی و پلت فرم آنلاین ، اینترنت اشیا ، هوش مصنوعی و داده کاوی ، واقعیت گسترش یافته و بلاک چین نیز از پرکاربردترین فناوری  های حوزه های استارتاپی است .

دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به سه ستون استراتژی ها و اقدامات ستاد اقتصاد دیجیتال نیز اشاره کرد و گفت : متنوع سازی اکو سیستم با رویکرد نیاز محور و مساله محور ، تقویت اکو سیستم موجود با رویکرد رگولاتوری ، زیر ساختی و میانجیگری و متنوع سازی اکو سیستم با رویکرد فناورانه و آینده محور سه ستون اصلی اقدامات این ستاد است .

وی به مسیر برنامه های ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت : ترویج و توانمند سازی عمومی ، ترویج و توانمند سازی تخصصی ، جهت دهی به پزوهش و خلق دانش ، گسترش فضاهای استارتاپی و کمک به متنوع سازی استارتاپ ها ، جهت دهی به تامین مالی اکو سیستم ، تعامل سازنده با شرکت های بزرگ و پیشگامان اقتصاد دیجیتال ، همکاری در سطح ملی در جهت بهبود فضای کسب و کار و رگولاتوری اکو سیستم و همکاری در سطح بین المللی در جهت تعامل و بهره گیری از ظرفیت های نهادها و بازارهای بین الملی از جمله برنامه ای مسیر توسعه این ستاد است .

درادامه این مراسم نیز پنلی با عنوان پنل سیاستی نوآوری برگزار شد که در این پنل مهدی محمدی، دبیر ستاد توسعه حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: افراد معمولا به سمت گذشته می‌روند و در آن گرفتار می‌شوند، زیرا با تصویر گذشته راحت هستند، این در حالی است که تمرکز بر گذشته امکان نوآوری را محدود می‌کند. وی با اشاره به وجود دوگانگی نسبت به آینده‌نگری و گذشته‌نگری در کشور گفت: هنوز بخش بزرگی از اقتصاد کشور که غالبا وابسته به نفت است، در گذشته مانده است.

 نخستین رویداد «نوروز نوآوری» با محور متنوع‌سازی اکوسیستم استارتاپی و نوآوری همزمان با اختتامیه ششمین دوره جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی درمحل سالن همایش های قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.

پایان پیام /

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZGs1