دكتر محمدي در رويداد شب تحول دیجیتال ایران:

اقتصاد و تحول ديجيتال یک سرنوشت محتوم براي كشور است

دبیر ستاد توسعه فناوري‌هاي حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازي تحقق ايران يك تريليون دلاري از طريق اقتصاد ديجيتال را مطرح كرد و گفت: اقتصاد و تحول ديجيتال یک سرنوشت محتوم براي كشور است.

به گزارش روابط عمومي ستاد توسعه فناوري‌هاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، مراسم شب تحول دیجیتال ایران با حضور مقامات کشوری و فعالان حرفه‌ای و دانشگاهی حوزه تحول دیجیتال کشور، در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا‌وسیما برگزار شد.


شايان ذكر است پس از طي مراحل بررسي و داوري، در رویداد شب تحول دیجیتال ایران از شركت‌هاي برتر در سه حوزه زبدگی دیجیتال، نوآوری دیجیتال و رهبری دیجیتال و در پنج سطح زبده دیجیتال، حرفه‌ای دیجیتال، رهسپار دیجیتال، جوینده دیجیتال و مبتدی دیجیتال تقدیر شد.


گفتني است در مراسم رویداد شب تحول دیجیتال ایران، پنل ایران دیجیتال برگزار شد.


ایران دیجیتال، از رؤیا تا واقعیت


مهدی محمدی دبیر ستاد توسعه فناوري‌هاي حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازي معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پانل ايران ديجيتال موضوع تحقق ايران يك تريليون دلاري از طريق اقتصاد ديجيتال را مطرح كرد و گفت: اقتصاد ديجيتال از پايه‌هاي اصلي توسعه است و نقش فناوري‌هاي ديجيتال در تحقق شفافيت،‌آزادي و دولت توسعه‌گرا مهم و كليدي است.


وي با بیان اینکه قرار نیست ما چرخ كشور را از اول بسازیم، گفت: حوزه اقتصاد و تحول ديجيتال، صرفا یک انتخاب براي آينده نيست بلکه اين حوزه یک سرنوشت محتوم براي كشور به منظور بقا و پيشرفت است.


دبیر ستاد توسعه فناوري‌هاي حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازي معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بيان اينكه راهی در مسیر فناوری‌های سنتی برای ما وجود ندارد، تصريح كرد: اگر به فکر ۱۰ سال آینده نباشیم بدون شک با اقتصادی مواجه خواهیم بود که از اقتصادهای پیشرو عقب خواهد افتاد.


مجید نیلی احمدآبادی، رییس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اینکه ما تحولاتی جدی در کشور داشته‌ایم، گفت: رویای تحول دیجیتال، ایرانی است که با استفاده از فناوری دیجیتال تغییرات جدی در تربیت نیروی انسانی داشته و بتواند تحول فرهنگی در کشور ایجاد کند.


مرتضی طاهری‌بخش  معاون فنی همراه اول هم در اين نشست خاطرنشان كرد:اتحادیه اروپا برای سال ۲۰۲۰، هشتاد میلیارد دلار برای اینترنت G5 در نظر گرفته و در ایران هم باید رقم زیادی سرمایه‌گذاری شود.


معاون فنی همراه اول همچنين بر منابع سازمانی، ارتقای فرهنگ سازمانی، مدل‌های عملیاتی و مباحث مربوط به چابکی سازمان‌ها تاكيد كرد.


امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات هم با تاکید بر اینکه ما چشم‌اندازی برای جامعه داریم که دیجیتال بودن به آن کمک می‌کند، گفت: سؤال این است که آینده ایران را چه‌طور می‌بینیم؟ ایران دیجیتال و آینده ایران دیجیتال جدا از هم نیستند. فناوری همان‌طور که می‌تواند به آرمان‌شهر کمک کند می‌تواند ما را به ویران‌شهر نزدیک کند.


رییس سازمان فناوری اطلاعات عنوان كرد: رسیدن به ایران دیجیتال، فرآیندی است که در آن باید توانمندی‌های اجتماعی ایجاد شود. مهم‌ترین شاخصی که ما در آن اشکال داریم، شاخص ارتباطات است. دیگر موضوع وضعیت رگولاتوری است که مناسب نیست. بخش دیگر شروع فعالیت کسب‌وکار است که ما وضعیت خوبی در آن نداریم.


تحول دیجیتال، بر مبنای ایجاد ارزش افزوده است


بابک سهرابی، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در اين مراسم با بيان اينكه امیدوار است این رویدادها که مطالب روز را مطرح می‌کنند ادامه‌دار باشد، گفت: ما به دنبال مفهومی به نام تحول دیجیتال هستیم.


رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با بيان اينكه سازمان‌ها از فناوری‌ها برای افزایش سرعت، بهبود عملکرد و وظایف استفاده کرده‌اند، تصريح كرد: از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ فناوری‌ها به‌صورت بنیادین تغییرات شگرفی را در سازمان‌های ما ایجاد کرده‌اند. اینترنت 4G و 5G، شبکه‌های اجتماعی، علم داده، یادگیری ماشین، بزرگ‌داده‌ها و اینترنت اشیا از جمله آنها هستند.


حفظ توازن استراتژی و عمل توسط سازمان‌ها


مهدی شامی زنجانی، مدیر علمی رویداد شب تحول دیجیتال نيز در اين مراسم با بيان اينكه امیدوارم گامی در راستای تحقق ایران دیجیتال برداریم، گفت: جایزه ملی تحول دیجیتال از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است. حقیقت این است که ما نهاد کسب‌وکاری رایج نیستیم بلکه به دنبال آموزش، فرهنگ‌سازی و ایجاد امکان مقایسه سازمان‌ها با متوسط صنعت هستیم.


وي ادامه داد: صنایع متنوعی پیام تحول دیجیتال را شنیده بودند و درگیر بحث شدند. این یعنی کشورمان خود را برای تحول دیجیتال آماده کرده‌اند. در این رویداد ما سه محور زبدگی دیجیتال، نوآوری دیجیتال و رهبری دیجیتال را در سازمان‌ها مورد بررسی قرار دادیم.


مدیر علمی رویداد شب تحول دیجیتال خاطرنشان كرد: خیلی از کسب‌وکارها غافلگیر شده‌اند، اما باید بدانیم هنوز ابتدای راه هستیم. تحول دیجیتال سفری بی‌پایان است نه یک پروژه. نگاه چابک و تجربه‌گری کلید موفقیت در تحول دیجیتال است. در این میان سازمان‌ها باید توازن میان استراتژی و عمل را حفظ کنند و مراقب باشند تب بالای تحول دیجیتال با گرفتن مشاوره‌های نادرست به تشنج تبدیل نشود.


ایجاد گفتمان ملی و همراهی تصمیم‌گیران


محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران هم در رويداد شب تحول دیجیتال ايران، گفت: منابع محدود است و باید از ظرفیت‌ها به گونه‌ای استفاده شود که حال مردم را بهتر کنند. اولین قدم در این راستا ایجاد یک گفتمان ملی و همراهی تمام اقشار تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است.


رییس دانشگاه تهران افزود: موضوع دیجیتال امر جدیدی است و مفاهیمی است که به تجربه با آنها آشنا می‌شویم که البته کشور ما در تحول آن نقش محوری ندارد. یکی از راهکارهای ایجاد گفتمان دیجیتال برگزاری نشست‌هایی از این دست است تا از همفکری‌ها بهترین راه‌ها انتخاب شوند. دانشگاه‌ها به عنوان جایی که جریان‌سازی علمی می‌کنند در این زمینه مسئولیت زیادی دارند.


شايان ذكر است در پايان رویداد شب تحول دیجیتال ایران، برندگان سومین جایزه ملی تحول دیجیتال ایران معرفی شدند و برنده جایزه سال تحول دیجیتال معرفي شد./
پايان پيام

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Zrm1