رایانش ابری راهی برای کاهش هزینههای دسترسی به اطلاعات است
رایانش ابری روشی نو در پردازش داده ها و اطلاعات است که دسترسی به این اطلاعات را برای کاربران تسهیل کرده است.
به گزارش روابط عمومي ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دنياي ديجيتال و فناوريهاي مجازي و هوشمند به سرعت در حال تغيير و حركت رو به جلو است. اين روند پرشتاب به گونهاي است كه بسياري از مرزهاي علم را در برگرفته و زمينه تبادل دانش بين رشتهاي را فراهم آورده است.
تعاملي چندجانبه كه با گذر زمان شكل و گونهاي جديد و به روزتری به خود ميگيرد. اين تبادل اطلاعات فضاهاي جديدي در محاسبات و پيشبرد كسبوكارهاي مبتنيبر فضاي مجازي به وجود آورده است كه نياز به ذخيرهسازي اطلاعات را بيش از گذشته ضروري ميکند به گونهاي كه توجه به اين مقوله جايگاه ويژهاي در علوم رايانهاي و ديجيتالي پيدا كرده است و شركتهاي مختلف تلاش دارند تا دستاوردهاي نويني در اين عرصه به كار گيرند.
نياز به مركز رايانهاي براي ارسال و دريافت اطلاعات در دسترس از طريق يك سيستم ارتباطي باعث شد به جاي استفاده از سختافزارها و پردازندههاي پر هزينه،مفهوم جديد در علوم رايانهاي به نام رايانش ابري شكل بگيرد.
با توجه به کاربردی بودن آن ، رایانش ابری توانسته تا در بين مفاهيم فضاي مجازي براي خود فضاسازي كند و حائز اهميت شود.
گامي به سمت تغییر با رايانش ابری
تغییر به سمت رايانش ابری(Cloud Computing)، میتواند بهعنوان یک گام به سمت تغییر در روابط بین ارتباطات، کسبوکارها و جامعه درنتیجه افزایش بسیار قدرت پردازش، ذخیره اطلاعات و سرعت انتقال بالای آنها همراه با کاهش هزینهها درنظر گرفته شود.
بهعنوان مثال، متوسط هزینه یک هارد دیسک با ظرفیت ذخیره 1 گیگابایت از بیش از 400 هزار دلار در سال 1980 به 0.02 دلار در 2016 کاهش داشته است.
انتقال و جمعآوری منابع محاسباتی و ذخیرهسازی دادهها در ابر راینشی، از جنبههای لازم اقتصاد در حال تکامل دیجیتال است.
ابر رایانشی این امکان را به دادهها میدهد که در مقیاس وسیعی جمعآوری و تحلیل شوند. همچنین هزینههای دسترسی به سختافزار و نرمافزار IT را برای کسبوکارهای کوچک کاهش میدهد و مانع نیاز به توسعه مهارتهای IT در منزل میشود.
از لحاظ جهانی شدن، رايانش ابری برای شرکتها راههای ادغام و یکپارچهسازی فعالیتها و مدیریت برنامههای موجود در تمامی مکانها و دستگاهها را تسهیل میکند. مزیت این فناوری با افزایش روزافزون جریان ورود هر روزه اطلاعات در کلود اثبات شده است، اما همانطور که در رابطه با اینترنت اشیاء ذکر شد، امنیت اطلاعات و حریم خصوصی از جمله چالشهای این فناوری نیز محسوب می شود .
تحلیل کلان دادهها
یک جنبه کاملاً جدید از اقتصاد دیجیتال، جمعآوری مقادیر زیادی اطلاعات در فضای رایانش ابری است. دیجیتالیسازی اجازه جریان یافتن دادهها از تمام زوایای صنایع را نه تنها از طریق سنسورهای کارگذاشته شده در خطوط تولید میدهد، بلکه این امکان از طریق دوربینهای امنیتی، سرویسهای مکالمه با مشتری، کلیک آنلاین افراد در هنگام خریدهای اینترنتی، وضعیت به روزرسانی شبکههای اجتماعی و واکنش نسبت به پستهای مختلف (مانند لایک علاقهمندیها در پستهای مختلف) نیز وجود دارد.
رقابت پذیری هدف دسترسی وتحلیل اطلاعات
دسترسی و تحلیل اطلاعات برای رقابتپذیری و توسعه شرکتها در بخشهای مختلف مهم است. تولیدکنندگان و صادرکنندگان به طور فزایندهای وابسته تحلیل دادهها هستند، نه تنها به این دلیل که آنها عملیاتهای خود را دیجیتالی کردهاند، بلکه به این دلیل که آنها از خدمات پشتیبانیای استفاده میکنند که نیازمند دسترسی به دادههایی مانند حملونقل و تدارکات، توزیع خرده فروشی و اطلاعات مالی است. کلان دادهها یک منبع کاملاً جدید هستند که درهای جدیدی را برای تحلیل، خلق ارزش و کاربرد هوش مصنوعی باز میکند.
روشهای مختلفی وجود دارد که کلان دادهها میتوانند از توسعه پایدار حمایت کنند، به ویژه هنگامی که با فناوری موبایل، همراه باشد.
به طور کلی با وجود خدمات مبتنی بر کلود، جمعآوری دادهها و تحلیل آنها حتی برای شرکتهای کوچک نیز مقرون به صرفه خواهد بود.
مهدی یوسف زاده معاون ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري درباره ذخیره سازی اطلاعات در کشور گفت : در کشور ما نیز مانند سایر کشورهای دنیا بحث رایانش ابری و ذخیره اطلاعات بر این بستر از مدتها قبل امکان پذیر شده و حجم بزرگی از اطلاعات در این فضا ذخیره می شود .
وی درادامه درباره مزیت های استفاده از این بستر فناوری گفت : کاهش هزینه ، تسهیل در دسترسی اطلاعات و. دسترسی به بهینه ترین مسیر مسیریابی از جمله مزایای استفاده از بستر رایانش ابری است که مورد استفاده کاربران قرار می گیرد .
یوسف زاده همچنین خاطر نشان کرد : با ذخیره اطلاعات در بستر ابری امکان حذف و از بین رفتن اطلاعات به شکل گذشته ممکن نیست و درصورت حذف از یک بخش این فضا ، اطلاعات در جای دیگری قابل درسترس بوده و از این نظر باعث امن ماندن اطلاعات خواهد بود .
معاون ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي معاونت علمي اظهار کرد : در گذشته اطلاعات به صورت فیزیکی در یک محل و به گاه به صورت شخصی نگهداری می شد اما پس از مدتی بسترهای اشتراکی نگهداری اطلاعات ایجاد شد و پس از آن اطلاعات در بستر فضای اینترنت و با عنوان رایانش ابری ذخیره گردید که امنیت اطلاعات آن بیشتر از گذشته تامین شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رایانش ابری به جز موارد ذکر شده مزایای بسیار زیادی برای کسب و کارها ایجاد می کند که بر کسی پوشیده نیست و معاونت علمی در نظر دارد تا در سال جدید بتواند با همکاری بخش خصوصی سرویس های مختلف و مناسبی را برای کسب وکارهای مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر بگیرد که در آینده نزدیک این موضوع به همراه بسته های نوین حمایتی دیگر در اختیار مجموعه های مختلف قرار خواهد گرفت.
ستاد توسعه فناوريهاي حوزه اقتصاد ديجيتال و هوشمندسازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز در راستاي ماموريتها و فعاليتهاي كاركردي خود تلاش دارد تا با حوزه، گامي مهم در پيشبرد اهداف اين عرصه در كشور بردارد.
پايان پيام/
ارسال به دوستان